Σάββατο 13 Απριλίου 2019

13 Απριλίου 2009- ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη φρεγάτα «Ψαρά» που πήρε μέρος στην επιχείρηση «Αταλάντα» στον κόλπο του Άντεν. 
Την πλήρη ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της φρεγάτας «Ψαρά», η οποία είχε την τακτική διοίκηση της πρώτης αμιγούς επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τον αρχιπλοίαρχο Αντώνιο Παπαϊωάννου για την καταπολέμηση της πειρατείας στην περιοχή της Σομαλίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη σημερινή επίσκεψή του, στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.



«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων πολιτών σας λέω ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για την καθημερινή προσφορά σας στην πατρίδα. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών σας συγχαίρω για την καθοριστική συμβολή σας στη διασφάλιση της ομαλής ναυσιπλοΐας στον κόλπο του Άντεν και τις ακτές τις Σομαλίας. Χάρη στην έντονη παρουσία και την αποτελεσματική δράση της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης αποσωβήθηκαν, σε ποσοστό 95%, πράξεις πειρατείας στην περιοχή ευθύνης της», σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολή της Φ/Γ Ψαρά στην αποτροπή δύο περιπτώσεων πειρατείας.


«Η επιτυχία αυτή», συνέχισε ο κ. Κ. Καραμανλής, «έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και ενισχύει ακόμα περισσότερο το κύρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλά και το διεθνές κύρος της χώρας».


«Βασικό στήριγμα για την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, είναι η ενεργός και η δημιουργική παρουσία μας στην ΕΕ. Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την ευρωπαϊκή εμβάθυνση, την ενίσχυση όλων των πυλώνων του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...