Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Με έργα κι όχι με λόγια αντιμετώπισε έγκαιρα ο Κ. Καραμανλής το δημογραφικό πρόβλημα

Με έργα κι όχι με λόγια αντιμετώπισε ΕΓΚΑΙΡΑ ο Κώστας Καραμανλής το δημογραφικό πρόβλημα

Με την παράγραφο 3 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 ρυθμίστηκε το θέμα του διορισμού των πολυτέκνων σε θέσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 Ο Ν. 3255/2004 που προέβλεπε την πρόσληψη χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, αποδεδειγμένα επέφερε αύξηση του ρυθμού γονιμότητας και των γεννήσεων στη χώρα. Ήταν ένας νόμος ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ο οποίος δυστυχώς καταργήθηκε χωρίς να υπάρχει λόγος. 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάργησε την πρόνοια του ν. 3255/2004 για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση
Επίσης, καταργήθηκαν:
α. Η προτεραιότητα για τις τοποθετήσεις των πολύτεκνων ως ειδική κατηγορία, (άρθρο 30 παρ. 4),
β. Η εξαίρεση από τις υπεραριθμίες του ΠΔ 50/96 (άρθρο 30 παρ. 4),
γ. Η δυνατότητα τοποθέτησης κατά το διορισμό των πολυτέκνων, σε περιοχή διορισμού της πρώτης προτίμησής τους, καθώς και η δυνατότητα μετάθεσης, χωρίς υποχρεωτική τριετή παραμονή στον αρχικό τόπο διορισμού τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...