Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Μάιος 2007: Αντιφώνηση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό μετά το πέρας της δοξολογίας στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϋ


Σεβασμιώτατε,
Εκ βάθους καρδίας σας ευχαριστώ για τη συγκινητική και φιλόφρονα υποδοχή σας, κατά την πρώτη μου, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος, επίσκεψη στην φίλη Αυστραλία.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το κέντρο όπου πάλλεται η καρδιά του Ορθόδοξου Ελληνισμού της Αυστραλίας και έχω την δυνατότητα της εκ του σύνεγγυς επικοινωνίας μαζί σας.

Σεβασμιώτατε,

Μακριά από την γενέτειρα, κυριολεκτικά στην άλλη άκρη της γης, δημιουργήσατε, μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες των συμπατριωτών μας, μία άλλη Ελλάδα. Μεταλαμπαδεύσατε το πνεύμα της δημιουργίας, της προκοπής, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της παιδείας, των αρχών του πολιτισμού μας. Σήμερα, ο Ελληνισμός της Αυστραλίας μπορεί πράγματι να είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματά του: για τους ναούς του, για τα σχολεία του, για τα γηροκομεία του, για τα ιδρύματά του. Υπό την πνευματική σας ηγεσία και χάριν στις ακούραστες και συνεπείς προσπάθειές σας, ο Ελληνισμός έχει κατακτήσει αξιέπαινη θέση στην φιλόξενη, πολυεθνική αυστραλιανή κοινωνία.

Στόχος όλων μας είναι η οικοδόμηση του μέλλοντος επάνω στις στέρεες βάσεις που έχουν ήδη τεθεί. Η σκέψη μας επικεντρώνεται στην επόμενη γενιά της Ομογένειας, ανά την υφήλιο γενικώς και στην Αυστραλία ειδικότερα. Η μετάβαση από τη μία γενιά στην άλλη επιφέρει αλλαγές, στις οποίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και, κατά περίπτωση, να τις προετοιμάσουμε, με εφόδια τις διαχρονικές μας αξίες, την προσήλωσή μας σε αυτές και αρραγή ενότητα. Η Ορθόδοξη πίστη αποτελεί ισχυρότατο στοιχείο της ταυτότητας της Ομογένειας και ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της ελληνικότητας των ερχόμενων γενεών είναι αδιαμφισβήτητος. Σημαντικότατος, επίσης, είναι ο ρόλος όλων εκείνων των φορέων, οι οποίοι συσπειρώνουν την Ομογένεια. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμά μας προς την νέα γενιά, προκειμένου να είναι εύληπτο και αποτελεσματικό, πρέπει να είναι ενιαίο και να εκπέμπει ενότητα και ομοψυχία. 

Σεβασμιώτατε,

Για την κυβέρνησή μου, η προώθηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και, στο πλαίσιο αυτό, η Ομογένεια αποτελεί κομβικό στοιχείο της πολιτικής μας. Η συνεχής και αμφίδρομη επικοινωνία με την Ομογένεια, η αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία, η προσπάθεια για δημιουργία κλίματος συνεννόησης και κατανόησης μεταξύ όλων των φορέων του Ελληνισμού αποσκοπούν, από πλευράς ελληνικής πολιτείας, στην εμπέδωση συνθηκών ενότητας της Ομογένειας, με τελικό στόχο την ενίσχυση και την ευημερία των παροικιών μας ανά την υφήλιο.

Εν κατακλείδι, θέλω να σας διαβεβαιώσω για τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, τα οποία τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και η Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός τρέφουν προς το πρόσωπό σας, ως φωτισμένου ηγέτη και ακούραστου εργάτη του ελληνισμού της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...