Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Μάιος 2007 Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στο δίγλωσσο σχολείο του Αγ. Σπυρίδωνα

Ελληνόπουλα του Σίδνεϊ,
Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Εσείς, οι νεαροί μαθητές, οι νεαρές μαθήτριες, αποτελείτε το μέλλον του Ελληνισμού σ΄ αυτή τη μακρινή, αλλά ωραία χώρα. Οι γονείς σας κράτησαν ζωντανή την Ελλάδα στις καρδιές τους. Τώρα καλείστε να κάνετε κι εσείς το ίδιο, όσο μακριά κι αν βρίσκεστε από την Πατρίδα. Ακόμη κι αν, πολλοί από εσάς, δεν την έχετε επισκεφθεί ποτέ. Γνωρίζω, όμως, και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό, ότι οι γονείς σας, οι παππούδες σας, οι γιαγιάδες σας, σάς μιλούν συνέχεια για την Ελλάδα, απ’ όπου ήρθαν εδώ. Σας περιμένουμε, λοιπόν, και στην Πατρίδα σας, για να γνωρίσετε καλύτερα τον τόπο της καταγωγής σας. Να δείτε από κοντά τις ομορφιές της. Να επισκεφθείτε τα μνημεία του Πολιτισμού μας με την παγκόσμια ακτινοβολία τους. Να μάθετε πιο πολλά για την πλούσια Ιστορία μας. Και τώρα, η Ελλάδα σας παρέχει αυτή την ευκαιρία. Μπορείτε να αξιοποιήσετε οι ίδιοι - αυτό ισχύει για τους μεγαλύτερους- ή για τους μικρότερους να τα αξιοποιήσουν οι γονείς σας, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, προκειμένου να επισκεφθείτε την Πατρίδα μας. Αλλά και κάτι ακόμη: Αργότερα, στις διακοπές σας, βάλτε σαν πρώτο προορισμό σας την Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι μου,

Τα μαθητικά χρόνια είναι, πράγματι, από τα πιο ωραία και ξέγνοιαστα στη ζωή. Και, βεβαίως, πρώτος εγώ σας λέω να τα ζήσετε όσο πιο όμορφα μπορείτε! Παράλληλα, όμως, να μην ξεχνάτε το «απαραίτητο διάβασμα». Η γνώση είναι ο πλούτος της νέας εποχής. Πάρτε τα εφόδια που χρειάζεστε για να πετύχετε στη ζωή σας.


Κρατήστε, ταυτόχρονα, ζωντανή τη γλώσσα των γονιών σας και των παππούδων σας. Μάθετε την Ιστορία μας, μάθετε τον Πολιτισμό μας. Η Ελλάδα πιστεύει σε εσάς. Βασίζεται στη μελλοντική πρόοδό σας. Βασίζεται στην καταξίωσή σας στην κοινωνία αυτή όπου ζείτε, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή σας στα κοινά. Είστε το μέλλον του Ελληνισμού της Διασποράς. Είμαστε σίγουροι ότι, όπως οι μπαμπάδες, οι μαμάδες και οι παππούδες σας, θα μας κάνετε πολύ-πολύ υπερήφανους. Αλλά θα είστε κι εσείς υπερήφανοι για τις ρίζες σας.

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά, να έχετε καλή πρόοδο και κάθε καλό στη ζωή σας.

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...