Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

24 Ιανουαρίου 2009 Κ. Καραμανλής: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά η εμπειρία από το παρελθόν αποδεικνύει ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι καθοριστικές για τις επόμενες σελίδες της ιστορίας»

«Δεν θα μπει σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία»

«Κάποιοι βρήκαν την ώρα να κινδυνολογήσουν»
«Χρειάζονται πολιτικές για τις τάξεις που πλήττονται περισσότερο, χωρίς όμως να θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας για την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στους αγρότες που σκληραίνουν τη στάση τους, παρά την ανακοίνωση των μέτρων για την οικονομική τους στήριξη.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι τόσο η ένταση όσο και η διάρκεια της κρίσης είναι απρόβλεπτες και τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά η εμπειρία από το παρελθόν αποδεικνύει ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι καθοριστικές για τις επόμενες σελίδες της ιστορίας».
Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η συνεργασία των κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, προκειμένου «να αξιοποιήσουν τις κοινές εμπειρίες και να λάβουν αποφάσεις», καθώς χρειάζεται, όπως είπε, «συλλογική απάντηση από την ΕΕ στην οικονομική κρίση».
«Μπορούμε, με συντονισμένες πολιτικές εντός της ΕΕ, να περιορίσουμε τις επιπτώσεις και να μεταβάλλουμε τη διεθνή πρόκληση σε ευρωπαϊκή ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίθεση στην αντιπολίτευση
Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε έντονα επικριτικός απέναντι στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι «παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με την κρίση».
«Κάποιοι βρήκαν την ώρα να κινδυνολογήσουν. Να καλλιεργήσουν απαισιοδοξία και να παίξουν κομματικά παιχνίδια ενόψει ευρωεκλογών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κάποιοι επενδύουν ανεύθυνα στα προβλήματα. Επιδίωξή μας είναι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα».
«Δημιουργούμε το σχολείο του μέλλοντος

Τέλος, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής της κυβέρνησης και είπε ότι στοχεύει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα απαντά στις αυριανές ανάγκες της οικονομίας της εργασίας. «Δημιουργούμε, το σχολείο του μέλλοντος, αναβαθμίζουμε ποιοτικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ξεκινούμε διάλογο για εξεταστικό σύστημα και αναμόρφωση του λυκείου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...