Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Κώστας Καραμανλής: Στα εθνικά μας ζητήματα υπάρχουν απαράβατες κόκκινες γραμμές που δεν αλλοιώνονται δεν παζαρεύονται δεν εγκαταλείπονται. Είναι οι γραμμές από τις οποίες δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.


«Στα εθνικά μας ζητήματα υπάρχουν απαράβατες κόκκινες γραμμές που δεν αλλοιώνονται δεν παζαρεύονται δεν εγκαταλείπονται. Είναι οι γραμμές από τις οποίες δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Είμαστε αφοσιωμένοι σε στόχους που είναι κοινοί για όλους τους Έλληνες.
Επιδιώξαμε διαρκή αναβάθμιση των σχέσεων μας με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής οικογένειας, με τις ΗΠΑ που αποτελούν σύμμαχο, με τη Ρωσία και την Κίνα που βγαίνει δυναμικά στην παγκόσμια σκηνή.
Δώσαμε προσοχή στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε χωρίς τα προβλήματα άλλων χωρών την ενεργειακή εμπλοκή του φ. αερίου.
Είμαστε παρόντες ζυγίζοντας κάθε παράμετρο της συμμετοχής και τις προτεραιότητες της εθνικής μας ασφάλειας.
Η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική με εξωστρέφεια και εθνική αυτοπεποίθηση. Κινούμαστε στη διεθνή κοινότητα με σοβαρότητα και αξιοπιστία.
Θεμελιώδες στήριγμα της διεθνούς θέσης της χώρας είναι η ενεργός και δημιουργική παρουσία στην ΕΕ, θέλουμε να ενισχυθούν περισσότερο οι πυλώνες του ευρωπαϊκού Συστήματος, θέλουμε μια Ευρώπη πιο αποτελεσματική.
Η ΕΕ αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης. Μπροστά σε αυτή την έκτακτη κατάσταση η ΕΕ αναζητά κοινές δράσεις για τη σύγκρουση με τα αίτια που την προκάλεσαν».

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...