Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη είναι έργο του Κώστα Καραμανλή

Το Σεπτέμβριο του 2005, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο  πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής εξαγγέλλει τη δημιουργία στη Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, προκειμένου να έρχονται μεταπτυχιακοί φοιτητές κυρίως από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη Μέση Ανατολή. 
Η υπόσχεση Καραμανλή υλοποιείται αμέσως, με την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου 3391/205, με τον οποίο το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, αποτελεί το πρώτο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.
Ο Κώστας Καραμανλής, όχι μόνο επεδίωξε την ίδρυσή του, αλλά και μερίμνησε για την απρόσκοπτη λειτουργία του κατά τα πρώτα χρόνια.
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, με μίσθωση των δύο κτιρίων της ΠΑΣΕΓΕΣ, στα οποία και στεγάζεται μέχρι σήμερα. 
Τον Ιούνιο του 2007, επισκεπτόμενος ο πρώην πρωθυπουργός τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος είχε δηλώσει: 
«Από τις αρχές του 2008 αρχίζει να λειτουργεί εδώ στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Αυτό το λειτουργικό κτίριο που επισκεπτόμαστε θα καλύψει για τα επόμενα χρόνια τις διδακτικές ανάγκες μεταπτυχιακών φοιτητών από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και από την Ελλάδα στις οικονομικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές σπουδές και στις νέες τεχνολογίες. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, θα εγκατασταθεί οριστικά στους δικούς του χώρους στη νέα πανεπιστημιούπολη της Μηχανιώνας.

Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι με το Διεθνές Πανεπιστήμιο η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα, εξελίσσονται σταδιακά σε κέντρο παιδείας και πολιτισμού, σε κέντρο έρευνας, καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη.
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...