Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

22 Δεκεμβρίου 2008 Κ. Καραμανλής: Η κυβέρνηση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης

Κ. Καραμανλής: Δύσκολο για όλους το 2009
Τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψή του στο ΕΒΕΑ. (22 Δεκεμβρίου 2008)
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ακόμη αντοχές, ωστόσο υπογράμμισε ότι το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά για όλους. Στόχος μας, είπε, είναι να περιοριστούν οι επιπτώσεις και να διαφυλάξουμε, όσο είναι δυνατόν, όσα κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως επεσήμανε ο κ. Καραμανλής, το μεγαλύτερο μέρος απο το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας θα κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά επιδοτείται μέσω του ΤΕΜΠΜΕ το επιτόκιο για κεφάλαιο κίνησης έως 350 χιλιάδες ευρώ, ενώ ενισχύονται οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές απο τους πρόσφατους βανδαλισμούς.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα μεταφερθούν πόροι απο το Δ' ΚΠΣ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θεσμοθετούνται νέες δράσεις για την επιχειρηματικότητα νέων και γυναικών, ενώ προωθείται νέο θεσμικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...