Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

6 Δεκεμβρίου 2008 Κώστας Καραμανλής: «Η έγνοια μας είναι σε αυτούς που η κρίση πλήττει περισσότερο»


«Η έγνοια μας είναι σε αυτούς που η κρίση πλήττει περισσότερο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της  (6 Δεκεμβρίου 2008 ) περιοδείας του στο νομό.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα επτά νέα, στοχευμένα, όπως είπε, μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων, τα οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής.
«Πρώτον, αυξάνουμε τις κοινωνικές μεταβιβάσεις σε 48,7 δισ. ευρώ για το 2009, περίπου 20 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2004, δεύτερον προχωρούμε στη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής, αυτό που λέμε επίδομα θέρμανσης από 100 ως 200 ευρώ,
»τρίτον προχωράμε στη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος στεγαστικού δανείου 500 ευρώ σε δυο δόσεις στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, τέταρτον, διπλασιάζουμε για 300.000 επιδοτούμενους ανέργους το δώρο για τις γιορτές που θα καταβληθεί στα τέλη του Δεκέμβρη,
»πέμπτον μετατρέπουμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης από τον Ιανουάριο για 60.000 πολίτες, έκτον, προκηρύχθηκαν και επεκτείνονται προγράμματα κατάρτισης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και έβδομον επεκτείνουμε τα προγράμματα για την προώθηση ανέργων στην απασχόληση», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Υπογράμμισε, επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την ενίσχυση της ρευστότητας, τη μεταφορά όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων από το ΕΣΠΑ της νέας περιόδου για την ενίσχυσή τους, με διευκόλυνση δανειοδότησης από το Ταμείο Εγγυοδοσίας και με προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών και των μικρών επιχειρήσεων.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα στήριξης των αγροτών, όπως η αύξηση της χρηματοδότησης των νέων αγροτών στις 70.000 ευρώ, η έγκαιρη χορήγηση εξισωτικής αποζημίωσης, η μείωση κατά μισή μονάδα των επιτοκίων για τα στεγαστικά δάνεια και το «πάγωμα» των δόσεων για ένα χρόνο των επενδυτικών δανείων από την ΑΤΕ.
Όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 800.000 αγροτών ενιαίας ενίσχυσης και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταβληθούν τα δικαιώματα για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, που φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, ειδικά για τη Μεσσηνία καταβλήθηκαν περίπου 32 εκατ. ευρώ σε 35.000 αγρότες.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μεσσηνία, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο του έργου κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα, καθώς και εργοστάσιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του Ν. Μεσσηνίας. 
Το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, τόνισε ο πρωθυπουργός.  Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο, που όμως κατασκευάζεται για δεύτερη φορά αφού καταστράφηκε από τις βροχές το 2003, λόγω κακού σχεδιασμού και θα στοιχίσει τεράστια ποσά, τα οποία τελικά θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό.  
Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί μια τις πιο εξελιγμένες μονάδες τυποποίησης προϊόντων με ονομασία προέλευσης, και παρακολούθησε τη διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών με ονομασίας προέλευσης Ελιές Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...