Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Κώστας Καραμανλής: Οι πόροι που διατέθηκαν για την ανάπτυξη της Κρήτης τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασαν τα δύο δις ευρώ και έγιναν πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα.

Ο κ. Καραμανλής απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία για το τί έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια (2004-2009) στην Κρήτη, τονίζοντας ότι έγινε σημαντικό έργο και αναφέροντας ότι τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ό,τι και αν λέει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε ο κ.Καραμανλής, οι πόροι που διατέθηκαν για την ανάπτυξη της Κρήτης τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασαν τα δύο δις ευρώ και έγιναν πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα.


Δημοπρατήθηκε το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι που μαζί με τις οδικές του συνδέσεις φτάνει το ένα δις ευρώ. Την ίδια ώρα γίνονται έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια του νησιού. Επίσης, τόνισε πως κατασκευάζονται νέοι οδικοί άξονες και βελτιώνονται οι υφιστάμενοι με έργα που ξεπερνούν τα 680 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στον βόρειο οδικό άξονα, στα έργα του νότιου οδικού άξονα, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στους τρεις κάθετους άξονες που γίνονται πράξεις και ήταν αίτημα 40 χρόνων και επισημαίνοντας ότι δύο από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με την Μεσαρά και τα έργα που γίνονται, τα οποία ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στα λιμάνια του Ηρακλείου, της Σούδας, της Σητείας και του Ρεθύμνου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου της Κρήτης με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, φραγμάτων -όπως το φράγμα Αποσελέμι- και μια σειρά άλλων. 

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο κλείσιμο των χωματερών και στην πλήρη αποκατάσταση του Κουρουπητού, που τόσο είχε εκθέσει τη χώρα μας στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε. 


Αναφέρθηκε ακόμα στον προγραμματισμό νέων έργων προστασίας του περιβάλλοντος ενώ για το ενεργειακό τόνισε ότι κατασκευάστηκαν δύο μονάδες του Αθερινόλακου και προγραμματίστηκε νέα μονάδα με συνολικές επενδύσεις 335 εκατομμυρίων ευρώ.


Επίσης είπε ότι αποφασίστηκε η δημιουργία στην Κορακιά ενός από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της χώρας, το κόστος του οποίου φθάνει 1,2 δις και θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας καθώς και στη στήριξη προς τους αμπελουργούς με την δίκαιη λύση, όπως ανέφερε, μετά τις πρόσφατες ζημιές στα σταφύλια. Η κακοποίηση της πραγματικότητας ,ανέφερε, δεν περνά. Η προπαγάνδα δεν πιάνει τόπο. Η κυβέρνηση αυτή ήταν και θα είναι κοντά στην Κρήτη.
Ο Τουρισμός ήταν -και είναι- μία από τις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής μας. Η αλήθεια αυτή επιβεβαιώνεται καθημερινά, εδώ, στα Δωδεκάνησα. Εσείς, άλλωστε, δίνετε ισχυρό παράδειγμα σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν ως τώρα πολλά και δρομολογήθηκαν ακόμη περισσότερα: 

- Το 80% των κοινοτικών πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου κατευθύνεται στην Περιφέρεια. 

- Δημιουργούνται σύγχρονες υποδομές σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

- Εκσυγχρονίζονται περιφερειακά αεροδρόμια και περιφερικά λιμάνια.


- Αξιοποιείται η ακίνητη τουριστική περιουσία. 


- Απλοποιούνται οι διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων.


- Οι επενδυτές έχουν τώρα στη διάθεσή τους και τον Ολοκληρωμένο Χωροταξικό Σχεδιασμό, με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό. Κάθε επενδυτής ξέρει πού και πώς μπορεί να δραστηριοποιηθεί. 


- Διευκολύνεται έτσι η επενδυτική πρωτοβουλία.

- Εξασφαλίζεται απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον. 

- Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας. 

- Προάγεται η ισόρροπη και αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, σύμφωνα με τις φυσικές, τις πολιτιστικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. 

- Μπαίνουν, ταυτόχρονα, συγκεκριμένοι όροι και αυστηρές προϋποθέσεις για σύνθετες και ολοκληρωμένες τουριστικές υποδομές μικτής χρήσης. Η αλήθεια δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν. Η Ελλάδα απέκτησε, επιτέλους, δομές που της στερούσαν το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...