Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Μπροστά στα διακυβεύματα αυτά, μπροστά σε υποθέσεις εθνικής σημασίας, μπροστά σε επιλογές που κρίνουν το μέλλον της Χώρας, δεν μπορεί να υπάρχει, ούτε αποστασιοποίηση, ούτε δεύτερη σκέψη.

  

Από τον αγώνα αυτό, κανένας δεν πρέπει να λείψει. Όλοι παρόντες. Σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Σε ένα διαρκές άνοιγμα στην Κοινωνία. Μιλήστε για το έργο μας. Μιλήστε για τους στόχους μας. Με παρρησία. Με ειλικρίνεια. Τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς.     Ο Κόσμος θα είναι διαφορετικός, όταν τελειώσει η κρίση. Η απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα, θα ορίσει καθοριστικά την επόμενη μέρα. Χρόνο για χάσιμο δεν έχουμε. Οφείλουμε να κινηθούμε έγκαιρα και τολμηρά! Άμεση προτεραιότητά μας είναι να περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της παγκόσμιας θύελλας. Μεσοπρόθεσμος στόχος μας να μεταβάλουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία. Η κρίση αυτή επιβάλλει ένα νέο ξεκίνημα.

    - Να δούμε τα πράγματα που πρέπει ν' αλλάξουν και να τα αλλάξουμε.
    - Να δούμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν και να τις προχωρήσουμε με τόλμη.
    - Να εντοπίσουμε καινούριες πολιτικές και να τις κάνουμε πράξη. 
    Σήμερα. Όχι αύριο. Να ανοίξουμε, τώρα, δρόμους και προοπτικές για τη μέρα μετά την κρίση. Με στιβαρότητα και υπευθυνότητα. 
    Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για κοινούς στόχους:
    - Αποτελεσματικότητα του Δημόσιου Τομέα.
    - Εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
    - Αναγέννηση του Συστήματος Υγείας.
    - Αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
    - Βελτίωση της παραγωγικότητας. 
    - Κοινωνική δικαιοσύνη. 

    Τα διακυβεύματα αυτά είναι εθνικής σπουδαιότητας. Και μπροστά στα διακυβεύματα αυτά,  μπροστά σε υποθέσεις εθνικής σημασίας, μπροστά σε επιλογές που κρίνουν το μέλλον της Χώρας, δεν μπορεί να υπάρχει, ούτε αποστασιοποίηση, ούτε δεύτερη σκέψη. 

    Απαντούμε "όχι" στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Απαντούμε "όχι" στους εκφραστές του πολιτικού κυνισμού. Επιλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας. Και το δρόμο αυτό δεν τον παζαρεύουμε. Δεν τον αλλάζουμε. 
    Αυτή είναι η επιλογή μας. Αυτή είναι η επιλογή μου. Επιλογή που βάζει, πάνω από όλα, την Ελλάδα. Επιλογή που προτάσσει το εθνικό συμφέρον. Επιλογή, για την οποία είμαι αποφασισμένος να παλεύω στην πρώτη γραμμή. 

Κώστας Καραμανλής, 9 Μαΐου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...