Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

13 Σεπτεμβρίου 2009 Κώστας Καραμανλής:« Δίνει ( ο κ. Παπανδρέου) υποσχέσεις που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τα επόμενα χρόνια, έχει μόνο ασύνδετα, ευχάριστα μέτρα. Απουσιάζει έστω και ένα δυσάρεστο και αναγκαίο μέτρο στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε »

« Δίνει ( ο κ. Παπανδρέου) υποσχέσεις που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τα επόμενα χρόνια, έχει μόνο ασύνδετα, ευχάριστα μέτρα. Απουσιάζει έστω και ένα δυσάρεστο και αναγκαίο μέτρο στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε » 

Ομιλία του Κ. Καραμανλή σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ με αυστηρό τόνο για όσα ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε στην ομιλία του στη ΔΕΘ

13 Σεπτεμβρίου 2009
Απάντηση σε αυστηρούς τόνους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου στα όσα είπε στην ΔΕΘ για την οικονομία, έδωσε  ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών της Νέας Δημοκρατίας.
Κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι "ξεπέρασε κάθε όριο στην αοριστία, στις γενικολογίες και τα ευχολόγια" και πρόσθεσε ότι η απουσία οποιουδήποτε σοβαρού μέτρου οικονομικής πολιτικής αποδεικνύει πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και το μόνο που διαθέτει είναι ανέφικτες υποσχέσεις σε όλους, εξωπραγματικές παροχές προς κάθε κατεύθυνση.
"Δίνει υποσχέσεις που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τα επόμενα χρόνια, έχει μόνο ασύνδετα, ευχάριστα μέτρα. Απουσιάζει έστω και ένα δυσάρεστο και αναγκαίο μέτρο στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε".
Ρώτησε ο πρωθυπουργός: "Αντιμετωπίζονται οι συνέπειες μιας τόσο σοβαρής διεθνούς κρίσης μόνο με ευχάριστες γενικολογίες; Πού θα βρεθούν τα απίστευτα ποσά για να εκπληρωθούν οι τόσες υποσχέσεις;"
Οι παροχές του ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, δεν τις αντέχει η οικονομία, θα οδηγήσουν σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η επιδίωξη της χθεσινής ομιλίας του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν να παραπλανηθούν οι πολίτες. Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την αλήθεια και ότι οφείλουμε τώρα, άμεσα να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο δημόσιο χρέος που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και κληρονόμησαν. "Απαιτούνται πιεστικά συγκεκριμένες λύσεις" είπε.
Οι παροχές του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, δεν τις αντέχει η οικονομία, θα οδηγήσουν σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, θα πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα και έτσι μετά από τα πρόσκαιρα ευχάριστα μέτρα η αμείλικτη πραγματικότητα θα οδηγήσει σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα από τις αναγκαίες αποφάσεις που προτείνει τώρα η κυβέρνηση.
Οι εκλογές του Οκτωβρίου, είπε ο πρωθυπουργός, είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολιτευτικής περιόδου. 
"Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες με καθαρό μήνυμα, με καθαρό διακύβευμα, να πάρουμε σήμερα τις δύσκολες αποφάσεις για να έχουν αύριο σίγουρο μέλλον τα παιδιά μας". Το 2011 πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας προοπτικής είπε ο κ. Καραμανλής, να κάνουμε την διεθνή κρίση εθνική ευκαιρία. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι πάντα προτεραιότητα για την παράταξή μας. Το 2010 θα είναι καθοριστικό για την πορεία της οικονομίας. Από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα εξαρτηθεί η έκταση, η ένταση και η διάρκεια των δυσμενών επιπτώσεων, θα κριθούν οι αντοχές της οικονομίας, θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας.
Μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση διεθνών ενεργειακών συμφωνιών. Τι πραγματικά σκέφτονται για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη; Ποιόν εξυπηρετεί η αναμόχλευση αυτή; Τι συμβαίνει;

Ακολούθως επιτέθηκε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είπε στην ΔΕΘ υποστηρίζοντας ότι συνθέτουν ένα "συνονθύλευμα αντιφάσεων".
"Επιστρέφουν στο άγχος, στις πρακτικές του δώστα όλα του 89, εξαγγέλλουν δράσεις που είτε έγιναν τα τελευταία χρόνια, είτε είναι σε εξέλιξη, υπόσχονται μαγικό φορολογικό σύστημα που θα αυξήσει δήθεν τα έσοδα χωρίς να επιβαρύνει τα νοικοκυριά, στην πραγματικότητα όμως εξαγγέλλουν νέους φόρους. 
Δεν συμφωνούν όμως ούτε καν μεταξύ τους. 
Άλλα υποστηρίζουν το πρωί και άλλα το βράδυ, άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος. 
Υπόσχονται προσλήψεις, υπόσχονται παροχές, υπόσχονται αυξήσεις, μοιράζουν υποσχέσεις που κάθε μία κοστίζει δισεκατομμύρια. 
Δεν λένε τι θα κάνουν με το ασφαλιστικό, δεν λένε πως θα αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες του συστήματος. 
Μιλούν για την ανεργία αλλά δεν λένε πως θα την αντιμετωπίσουν. Με τον τρόπο που την έφτασαν από το 3 στο 11,3%, διώχνοντας επενδυτές και πολεμώντας τις επιχειρήσεις; 
Μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση διεθνών ενεργειακών συμφωνιών. Τι πραγματικά σκέφτονται για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη; Ποιόν εξυπηρετεί η αναμόχλευση αυτή; Τι συμβαίνει;
Εμφανίζονται έτοιμοι να επανακρατικοποιήσουν την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ από που θα βρουν πόρους; Ποιά αξιοπιστία εκπέμπουν στη διεθνή κοινότητα;".
Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ακόμη δεν κατάλαβε την κρισιμότητα των περιστάσεων.
Ως κυβέρνηση, είπε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 30% και το έφτασε στο 100%, υποχρέωσε τη χώρα να πληρώνει μόνο για τους τόκους 12 δισ. ευρώ το χρόνο. 
Ως αντιπολίτευση αντέτασσαν διαρκώς ένα μονότονο όχι σε κάθε αναγκαία αλλαγή. Στο τελευταίο διάστημα επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. 
Εκβίαζαν την ίδια τη χώρα.
 "Απέρριψα τον εκβιασμό τους και ζητώ νωπή εντολή, ζητώ να αποφασίσουν οι πολίτες, να κρίνετε εσείς ποιός μπορεί να αντιμετωπίσει τις έκτακτες καταστάσεις της διεθνούς κρίσης, εσείς επιλέγετε ανάμεσα στην σιγουριά και την αβεβαιότητα εσείς επιλέγετε πρωθυπουργό. Αποφασίστε λοιπόν με το χέρι στην καρδιά" Ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
"Περιθώρια απραγίας δεν υπάρχουν, πειραματισμοί δεν νοούνται".
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση και που ενίσχυσαν τις αντοχές της οικονομίας. Κανένας δεν μπορεί να διαγράψει το έργο μας, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "το πρωτόγνωρο πρόγραμμα υποδομών που αλλάζει την εικόνα της χώρα μας, τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό, τον δρόμο για την πράσινη οικονομία που άνοιξε με έργα και όχι με λόγια και τις μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες που εντάσσουν την πατρίδα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την βελτίωση σε όλα τα οικονομικά μεγέθη και την συνεχή υποχώρηση της ανεργίας".
Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανέπτυξε με σαφήνεια ένα συγκροτημένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση με τρεις συγκεκριμένους άξονες: Τον αυστηρό έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες, τον πόλεμο ενάντια στη φοροδιαφυγή, τις διαρθρωτικές αλλαγές που δημιουργούν νέες δομές. Υπογράμμισε ότι η διετία 2010 - 2011 είναι δύσκολη και καθοριστική για το μέλλον της πατρίδας. "Περιθώρια απραγίας δεν υπάρχουν, πειραματισμοί δεν νοούνται". Και κατέληξε ότι "μαζί θα αλλάξουμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν, μαζί θα μεταρρυθμίσουμε αυτά που χρειάζεται να μεταρρυθμιστούν, είμαι και θα είμαι μαζί σας στην πρώτη γραμμή, αταλάντευτα προσηλωμένος στον αγώνα για τα κοινά μας οράματα. Αποφασισμένος να δικαιώνω τις προσδοκίες σας, αποφασισμένος να κάνουμε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας νίκη απέναντι στην κρίση, νίκη για την πατρίδα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...