Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

18 Σεπτεμβρίου 2009 Κώστας Καραμανλής: « Ο δρόμος που δείχνει το ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδος. Οι εξαγγελίες του οδηγούν σε περιπέτειες, που δεν αντέχει ο τόπος.

Αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Κώστα Καραμανλή στα Μέγαρα
18 Σεπτεμβρίου 2009

«Γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας. Έχουμε την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο, που εγγυάται ασφαλή έξοδο από την κρίση. Σχέδιο που εξασφαλίζει δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα. Σχέδιο που εγγυάται ότι, από το 2011, η πατρίδα μας θα βρίσκεται στις πρώτες χώρες που θα παίρνουν το δρόμο της ανάκαμψης»
« Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, η οικονομία μας, αν και επέδειξε ισχυρές αντοχές, υφίσταται αναπόφευκτα τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης».
«Η οικονομία σηκώνει το τεράστιο βάρος του δημοσίου χρέους, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.»

«θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια και να ξέρουν πού βαδίζουν».
«Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις, τώρα και όχι αύριο. Οι πολίτες δικαιούνται να πληροφορούνται άμεσα τί σκέφτονται και τί σχεδιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις, δικαιούνται καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματά τους, χωρίς μισόλογα και χωρίς ωραιοποιήσεις». 


 «Οι αποφάσεις που θα πάρουμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα κρίνουν την έκταση, την ένταση, αλλά και τη διάρκεια των επιπτώσεων της κρίσης.» 
 «Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για πειραματισμούς. Με το μέλλον του τόπου δεν παίζουμε. Με το αύριο των παιδιών μας, δεν παίζουμε.» 
«Το ΠΑΣΟΚ ενώ τελικά, μετά από μήνες άρνησης, παραδέχεται τη σοβαρότητα και την ένταση της κρίσης, παρουσιάζει μόνο ευχάριστες συνταγές».
 «Το ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν τολμά να αποκαλύψει κανένα από τα δύσκολα μέτρα που θα έπαιρνε, αν ερχόταν στην εξουσία». 
«Το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι είναι ανάγκη να περιοριστεί το έλλειμμα, αλλά δεν λέει, πώς θα το μείωνε. αφού εκείνο που λέει, είναι πώς θα το αυξήσει».
 «Ένα είναι βέβαιο. Οι επιταγές που μοιράζει είναι ακάλυπτες. Ο δρόμος που δείχνει είναι αδιέξοδος. Οι εξαγγελίες του οδηγούν σε περιπέτειες, που δεν αντέχει ο τόπος.»

Όσον αφορά στην κυβερνητική πολιτική, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι έγκαιρες και στοχευόμενες παρεμβάσεις μας, είχαν ως αποτέλεσμα να περνούμε, σήμερα, την κρίση πολύ ηπιότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.» Και εξήγησε: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ενίσχυσαν τις αντοχές της Οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς, δεν είμαστε στη βαθιά ύφεση που μπήκαν οι περισσότερες οικονομίες της ευρωζώνης. Σήμερα, στο μέσο της παγκόσμιας κρίσης, η ανεργία στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη απ’ αυτή που άφησαν πίσω τους, το 2004, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.» 

Σχετικά με τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «άλλαξαν σελίδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας», προσθέτοντας ότι στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί 1.300 έργα και μελέτες, ύψους 900 εκ. ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε στον κλειστό αυτοκινητόδρομο της Ιονίας οδού, που όπως είπε, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ακόμη ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά και σε μία σειρά από έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία και αφορούν την αγροτική οικονομία, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον κ.α. Επίσης χαρακτήρισε, εξαιρετικά σημαντικές υποδομές το νέο λιμάνι του Αστακού και τη μοναδική, όπως είπε, για την Ελλάδα Ναυτική Βιομηχανική Περιοχή, στο Πλατυγιάλι. Μια επένδυση που όπως ανέφερε έφτασε στα 150 εκ. ευρώ και ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην υπό κατασκευή νέα μαρίνα του Μεσολογγίου. 


Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «στις 4 Οκτωβρίου καλούμαστε να κάνουμε μια επιλογή ουσίας.» Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες ξέρουν ποιά είναι η πολιτική δύναμη, που, πάνω απ’ όλα, βάζει το εθνικό συμφέρον. Είμαστε η αξιόπιστη πολιτική δύναμη του τόπου. Είμαστε η παράταξη που δίνει λύσεις, σε σύνθετους καιρούς. Είμαστε η παράταξη που μπορεί να παίρνει δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις.»

Ακόμη όπως τόνισε, «τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα συστράτευσης και συμμετοχής, γιατί είναι η ώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου», ενώ κάλεσε τους συγκεντρωμένους, «να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, καμιά ψήφος χαρισμένη.».

«Όλοι μαζί μπορούμε» κατέληξε χαρακτηριστικά.
 Ο Κώστας Καραμανλής πριν φθάσει στο Μεσολόγγι, επισκέφθηκε τμήμα της Ιόνιας οδού και συγκεκριμένα την υπό κατασκευή σήραγγα στην περιοχή του Ευηνοχωρίου. Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι «ο υπερσύγχρονος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αυτοκινητόδρομος, της Ιόνιας οδού, είναι βέβαιο ότι θα βάλει σε νέα, ισχυρή τροχιά ανάπτυξης και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο».

Όσον αφορά την πορεία του έργου, σημείωσε ότι τα πρώτα τμήματα της Ιόνιας Οδού έχουν αρχίσει να παραδίδονται, ενώ ήδη το Μάιο δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη του Αγρινίου, μήκους 34 χιλιομέτρων, που την χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο χρονοβόρα και δύσκολα τμήματα του έργου». Μέχρι το τέλος του χρόνου είπε ο πρωθυπουργός θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα της παράκαμψης της Άρτας, ενώ πρόσθεσε ότι εννέα ακόμη εργοτάξια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο πρόγραμμα της περιοδείας του Κώστα Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία περιλαμβάνεται επίσκεψη και στο φράγμα Αχυρών Ξηρομερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...