Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

2/7/2007 Κώστας Καραμανλής: «Ό,τι έχει αλλάξει τα τρία τελευταία χρόνια είναι προς όφελος της οικογένειας»

2/7/2007 Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για την "Οικονομία της Οικογένειας"


Αποσπάσματα της Ομιλίας του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή
«Στην επιστολή με την οποία ζήτησε τη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για βάναυση αναδιανομή του εισοδήματος. Αυτό είναι παραπληροφόρηση, καθώς η πιο βάναυση αναδιανομή έγινε με το έγκλημα  του Χρηματιστηρίου. 
Ο δανεισμός των νοικοκυριών, αυξανόταν την περίοδο 2000-2003 με ρυθμό 34%, ενώ την τριετία 2004-2006 μειώθηκε σε 26%. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να βλέπει τα πράγματα ανάποδα. Ξεχνά τη ρύθμιση για τα πανωτόκια, τα αγροτικά δάνεια, την επιδότηση των επιτοκίων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά εισοδήματα. 
Τη χρονιά που αυξήσαμε τις επιχορηγήσεις στους φορείς ασφάλισης, μιλά για μείωση των κοινωνικών δαπανών. Μας εγκαλεί για την ανεργία, όταν είναι γνωστό πως η ανεργία από το 3% το 1980, έφθασε στο 11% το 2004. 
Το 2003 ο κ. Παπανδρέου αναγνώριζε ευθέως ότι η Παιδεία είναι μεγάλο βάρος για την οικογένεια και διακήρυσσε ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Όταν όμως ήρθε η ώρα των αλλαγών, επικράτησε ο συντηρητισμός και η ιδεολογία της απραξίας» 
«Ό,τι έχει αλλάξει τα τρία τελευταία χρόνια είναι προς όφελος της οικογένειας, ακόμα και αν δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Όσο υπάρχουν προβλήματα απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Καμία μειοψηφία, κανένα κατεστημένο δεν μπορεί  να ανακόψει την πορεία των αλλαγών» 
« Ακούω να οργίζεστε κάθε φορά που μιλάμε για τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας. Μαθαίνω ότι τα στελέχη σας λένε ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι αυτά. Πρώτη φορά η καταδίκη γίνεται δικαιολογία υπεκφυγής. 
Προτιμάτε να δηλώνετε καταδικασμένοι, παρά να συζητάτε γι αυτά που κάνετε. 
Σας τρομάζει κάθε αναφορά στα πεπραγμένα σας. Παρελθόν είναι οι κυβερνήσεις σας, αλλά δεν είναι παρελθόν τα προβλήματα που αφήσατε στην οικονομία και την κοινωνία.
Ζητάτε παραγραφή, αμνησία, διαγραφή του παρελθόντος σας. Αν το φοβάστε αποκηρύξτε το επιτέλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...