Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

3/06/09 Κώστας Καραμανλής: « Ως Μακεδόνας Πρωθυπουργός, το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται».


«Κάναμε τις θέσεις της Πατρίδας μας θέσεις των συμμάχων και των εταίρων μας. Αποδείξαμε στο Βουκουρέστι πως, ό,τι λέμε, το εννοούμε».«Κάνουμε το λόγο μας πράξη. Βάλαμε στα εθνικά μας ζητήματα ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Είναι γραμμές απαράβατες. Γραμμές που δεν παζαρεύονται. Καταστήσαμε σαφές πως, όποιοι νοιάζονται για λύσεις, οφείλουν να στραφούν σ’ αυτούς που επιμένουν στο φανατισμό, στον εθνικισμό, στη μισαλλοδοξία. Αυταπάτες ας μην υπάρχουν πουθενά. Στηρίζουμε την ευρωατλαντική προοπτική όλων των γειτόνων μας».


«Στην Ευρώπη, όμως, κανένας δεν μπαίνει από το παράθυρο. Το μέλλον δεν κερδίζεται με ανιστόρητες εμμονές. Η Ιστορία γράφτηκε στο πέρασμα των αιώνων. 

Και η Ιστορία δεν αλλοιώνεται δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανέναν Όλοι εμείς, περήφανοι Μακεδόνες, περήφανοι για τις ρίζες μας, περήφανοι για την Ιστορία μας, το λέμε καθαρά, το λέμε δυνατά. 

Ως Μακεδόνας Πρωθυπουργός, το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται».

Κώστας Καραμανλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...