Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

5/06/2009 Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στο Κέντρο Επεξεργασίας λυμάτων στη Ψυττάλεια

«Έργα και όχι κούφια λόγια για το περιβάλλον»

«Η πολιτική για το περιβάλλον δεν γίνεται με κούφια, με μεγάλα λόγια. Χρειάζεται πολιτική βούληση, χρειάζεται στρατηγική», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της Ψυττάλειας και πρόσθεσε: «Η έγνοια μας για το περιβάλλον μετριέται με έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα».
«Χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας τολμούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, συμπληρώνοντας: «Στο περιβάλλον, η επιλογή είναι μία: ανάμεσα στα λόγια και στα έργα, ανάμεσα στο στείρο μηδενισμό και τη δράση, σε τελική ανάλυση, ανάμεσα στην ανευθυνότητα και την υπευθυνότητα».
Αναφερόμενος στο εργοστάσιο ξήρανσης λυματολάσπης της Ψυτάλλεια, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό παράδειγμα περιβαλλοντικού έργου σε εθνική και σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
«Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους και στο κρίσιμο θέμα του περιβάλλοντος, επιλέγουν τον εύκολο, αλλά βαθιά ανεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού, του μηδενισμού και του ψεύδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτεταμένη αναφορά και στα βήματα της Ελλάδας για την προστασία του περιβάλλοντος, συνοψίζοντας τις δράσεις της κυβέρνησης.
«Η Ελλάδα συμμετέχοντας κατά 2 τοις χιλίοις στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι σήμερα ανάμεσα στις 4 μόλις χώρες της ΕΕ που βρίσκονται εντός των στόχων του Κιότο», τόνισε και έκανε επίσης λόγο για το εθνικό χωροταξικό πλαίσιο και τα ειδικά χωροταξικά, για τον τριπλασιασμό μέσα σε πέντε χρόνια της εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ, τη θεσμοθέτηση 18 νέων προστατευόμενων περιοχών και την ένταξη πάνω από το 20% του εδάφους της χώρας στο δίκτυο "Νatura".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...