Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

10 Οκτωβρίου 2008 Κώστας Καραμανλής: «Κοινή ευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης»

10 Οκτωβρίου 2008
Την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης τόνισε ο Κώστας Καραμανλής κι επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει στην εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών.
Η χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και το θέμα των μεταναστών ήταν τα δυο κυρίαρχα αντικείμενα των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργός με τον ομόλογό του της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι.
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εγγυάται το σύνολο των καταθέσεων και τόνισε με έμφαση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των επιπτώσεων της κρίσης στα νοικοκυριά.
Απαντώντας σε ερώτηση αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο ύφεσης εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι ο αντίκτυπος της κρίσης βρίσκεται προ των πυλών, επισημαίνοντας ότι η κρίση συνέπεσε με την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών.
Σημείωσε, επίσης, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί, ενώ έχουν αυξηθεί και οι δείκτες της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε την κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά μισή μονάδα τα επιτόκια και έδωσε έμφαση στην ανάγκη ψύχραιμης αντιμετώπισης των προβλημάτων, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι να μην χάσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Υπάρχει αλληλεξάρτηση των οικονομιών, αλλά δεν έχουμε τους κλυδωνισμούς που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο κ. Καραμανλής.
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες και μη δημοφιλείς αποφάσεις, «προκειμένου να διατηρήσουμε ισχυρή την οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της».
Συμφώνησε ότι χρειάζεται μια συντονισμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, όπως είπε, από εκεί και πέρα κάθε χώρα πρέπει να έχει την δική της πολιτική.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισής της ήταν το δεύτερο ιεραρχικά ζήτημα που ετέθη στο τραπέζι των συνομιλιών.
Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε την υποστήριξή του στο Σύμφωνο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το οποίο χαρακτήρισε πρώτο βήμα αλλά όχι τελευταίο.
Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για την δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής που θα προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...