Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

6 Οκτωβρίου 2008 Κώστας Καραμανλής: Απρόβλεπτη η διάρκεια της κρίσης

«Η δική μου θέση είναι δεδομένη, δεν φιλοδοξώ παρά μόνο να προσφέρω στον τόπο μου, στα κάθε λογής κατεστημένα συμφέροντα απαντώ ξεκάθαρα: Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ σε βάρος της πατρίδας μου»
Δηλώσεις Κ. Καραμανλή στην Κ.Ο. της Ν.Δ.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και φερέγγυο επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
Όλες οι καταθέσεις σε τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι απολύτως εγγυημένες, τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία έχει ικανοποιητικά μεγέθη και ισχυρές αντοχές.
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομία διέρχεται βαθειά κρίση με απρόβλεπτη διάρκεια και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην άνοδο των επιτοκίων, την επιτάχυνση του πληθωρισμού και τη σημαντική αύξηση της ανεργίας σε πολλές χώρες της Ε.Ε..
Όλα αυτά προκάλεσαν σημαντική αναπτυξιακή υποχώρηση σε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες και τώρα σημείωσε, προστέθηκαν οι κραδασμοί της κρίσης της ΗΠΑ που πλέον επεκτάθηκαν και στην Ευρώπη
«Το διεθνές περιβάλλον αστάθειας επιβάλλει επαγρύπνηση», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Ξέρουμε πολύ καλά τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε τα προβλήματα».
«Eίμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση ... έχουμε και το σχέδιο και την πολιτική ... Πάνω από όλα, όμως, είναι η ευθύνη μας για τον τόπο και η έγνοια μας για τους οικονομικά ασθενέστερους», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και επεσήμανε:
«Οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τη μεταρρυθμιστική στρατηγική μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, ούτε επιτρέπονται καθυστερήσεις την ώρα που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν η πρόκληση είναι μεγάλη και ανταποκρινόμαστε αποφασιστικά».
«Απάντηση στην αφερεγγυότητα της αντιπολίτευσης»
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε για αφερεγγυότητα, ανευθυνότητα και έλλειψη προτάσεων.
«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία διεθνής κρίση δεν βλέπουν την έκρηξη στις τιμές των καυσίμων ούτε την άνοδο των επιτοκίων. Ποια υπευθυνότητα μπορούν να έχουν αυτοί που δεν βλέπουν την μεγάλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου; Ποια προοδευτικότητα μπορούν να έχουν αυτοί που αντιτίθενται σε κάθε αλλαγή; Διαστρεβλώνουν και παραποιούν τα πράγματα, στηρίζουν ομάδες προνομιούχων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες για τον τόπο δεν βρίσκουν τίποτα τα εποικοδομητικό να συνεισφέρουν», παρατήρησε χαρακτηστιστικά και τόνισε:
«Μπροστά σε αυτήν την αφερεγγυότητα της αντιπολίτευσης οι ευθύνες μας γίνονται ακόμα πιο βαριές. Απαντούμε ευθέως, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη σιγουριά που χρειάζεται ο τόπος, να στηρίζουμε τους ασθενέστερους, να κρατήσουμε την πολιτική στο προσκήνιο. Το οφείλουμε στην παράταξή μας στη χώρα μας».
«Οι πολίτες -σημείωσε ο κ. Καραμανλής- απαιτούν ένταση δουλείας προσήλωση στην πραγματική πολιτική και αφοσίωση. Προωθούμε πολιτική που επιφυλάσσει θετικά αποτέλεσμα για τους πολίτες και που οδηγεί σε τρίτη πολιτική νίκη».
«Η δική μου θέση είναι δεδομένη, δεν φιλοδοξώ παρά μόνο να προσφέρω στον τόπο μου, στα κάθε λογής κατεστημένα συμφέροντα απαντώ ξεκάθαρα: Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ σε βάρος της πατρίδας μου», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας:

«Παρόντες στο δημόσιο διάλογο για την πραγματική πολιτική και όχι την παραπολιτική, προχωρούμε σε δράσεις ευθύνης, προχωρούμε με ξεκάθαρες θέσεις. Υπάρχει μόνο ένας γνώμονας το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...