Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Συμφωνία με Ιταλία - Τουρκία για νέο αγωγό φυσικού αερίου

Συμφωνία με Ιταλία - Τουρκία για νέο αγωγό φυσικού αερίου
Υπογράφηκε  στην Ρώμη η τριμερής διακρατική συμφωνία Ιταλίας-Ελλάδας-Τουρκίας με την οποία διασφαλίζεται η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από την Ανατολή στη Δύση.
Ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «όχι μόνο για τις τρεις χώρες, αλλά και για τις χώρες της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής. Είναι εξίσου σημαντικό έργο για την Ευρώπη, καθώς διασφαλίζεται, δια της Τουρκίας και της Ελλάδας, η μεταφορά φυσικού αερίου από την Ασία στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές». 

Ακόμη ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η χώρα μας, με την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», την ολοκλήρωση του Ελληνο-Τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, τη Διακήρυξη για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και με τη σημερινή Συμφωνία, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή. 

«Με στρατηγική και σχέδιο, η χώρα μας μετατρέπεται σε σημαντικό και ισχυρό διεθνή δίαυλο μεταφοράς πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού και αναβαθμίζει τη γεωπολιτική θέση και το διεθνές κύρος της», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...