Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

30 Οκτωβρίου 2008 Κώστας Καραμανλής: «Αιτία για την παγκόσμια κρίση είναι η αδιαφάνεια, η απληστία, η αχαλίνωτη διεθνής κερδοσκοπία».

Τη διαφθορά αναγνώρισε ως βασική αιτία της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης- « μιας ύφεσης με απρόβλεπτη ένταση και διάρκεια » – αλλά και σημαντικών παγκόσμιων απειλών, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής, κατά την ομιλία του στη 13η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη κατά της Διαφθοράς η οποία τελεί υπό την αιγίδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς και διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
Ο κ. Καραμανλής δεν δίστασε να μιλήσει για ζοφερή πραγματικότητα, με την παγκόσμια κοινότητα να βρίσκεται στο κατώφλι και μόνον της ύφεσης, ενώ εντόπισε την αιτία στην ανεπάρκεια των κανόνων διαφάνειας.
« Είναι η σκόπιμη παρανόηση γύρω από την πιο βασική αρχή της ελεύθερης αγοράς: την αρχή που υπαγορεύει ότι ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά. Είναι η αδιαφάνεια,η απληστία, η αχαλίνωτη διεθνής κερδοσκοπία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, όχι μόνον ως προς τη νυν κρίση αλλά και την προγενέστερη διεθνή έκρηξη της ακρίβειας, για να εστιάσει αμέσως μετά στον ρόλο που οφείλουν να αναλάβουν τα διεθνή οικονομικά όργανα, την ανάγκη ακόμη πιο εντατικής διεθνούς συνεργασίας έναντι των «φορολογικών παραδείσων», αλλά και μεγαλύτερης διαφάνειας στη λειτουργία των τραπεζών
Για την ειρηνική συμβίωση των λαών και την ασφάλεια των πολιτών, τόνισε ότι η διαφθορά ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις ισχυρές χώρες για την ενίσχυση των αδύναμων κρατών και τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...