Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

27 Οκτωβρίου 2008 Δηλώσεις Κώστα Καραμανλή από το Κατάρ σχετικά με την Διεθνή Κρίση

Τις δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ συζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε με τον εμίρη της χώρας Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι, ενώ επισκέφθηκε εργοτάξια ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στη Ντόχα .

Τις δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ συζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε με τον εμίρη της χώρας Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι, ενώ επισκέφθηκε εργοτάξια ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στη Ντόχα 
Ο κος Καραμανλής αναφέρθηκε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας- Κατάρ και κυρίως στις πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές που διανοίγονται. Στη συνάντηση με τους Καταρινούς αξιωματούχους εξετάστηκε ενα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με έμφαση στις επενδύσεις, την ενέργεια, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον κατασκευαστικό τομέα. 
Ο πρωθυπουργός εξήρε την γεωστρατηγική σημασία του Κατάρ στην περιοχή και την πολύ δυναμική οικονομική του ανάπτυξη. Η παρουσία μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών, πρόσθεσε, αποτελεί απόδειξη των κοινών προσπαθειών στον τομέα αυτό.
Στη δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, για την οποία επισήμανε ότι αποδεικνύεται απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να επενδύσουν σε στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει τις εθνικές οικονομίες απέναντι στους κινδύνους και να απελευθερώσει την αναπτυξιακή τους δυναμική όταν αυτή τελειώσει.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δύο είναι οι κύριοι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης: να διασφαλίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης μέσω μία σειράς αποτελεσματικών μέτρων και δεύτερον να επιταχύνει την εφαρμογή οποιασδήποτε μεταρρύθμισης είναι απαραίτητη για τη δομική αναμόρφωση της οικονομίας μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους.
 Μετά τη συνάντηση υπέγραψαν τη συμφωνία απαλλαγής της διπλής φορολογίας, υπογράφηκε τη συμφωνία που αφορά την υγεία και τις ιατρικές επιστήμες.
Ο κ. Καραμανλής  υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να παρακολουθούν παθητικά τη διεθνή οικονομική κρίση και ότι η απάντηση σ΄αυτή είναι η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η προώθηση της ανάπτυξης. Σημείωσε ότι αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και η επίσκεψή του στο Κατάρ, ενισχύοντας τις επενδυτικές δυνατότητες και των δύο χωρών. Είπε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και κατέληξε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα αντιδράσει εάν χρειαστεί.
Εγκαίνια Ελληνικής Πρεσβείας στη Ντόχα-Χαιρετισμός Κ.Καραμανλή
Στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, σε όλα τα επίπεδα, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ομογένεια του Κατάρ κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Ελληνικής Πρεσβείας.
Η ίδρυση της ελληνικής πρεσβείας στη Ντόχα καθώς και αυτής του Κατάρ στην Αθήνα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις και αποδεικνύει τη βούληση των δύο μερών για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για να περιοριστεί το κόστος της κρίσης στο εισόδημα των νοικοκυριών και στις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και για να επιταχύνει τους ρυθμούς για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που αφενός θα προστατέψουν από τους κινδύνους και αφετέρου θα προετοιμάσουν την ελληνική οικονομία ώστε όταν τελειώσει η κρίση, να "τρέξει" με τους ρυθμούς που απαιτούν οι καιροί.
Απευθυνόμενος προς την ελληνική ομογένεια του Κατάρ ανέφερε ότι η δυναμική παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, μας κάνει υπερήφανους καθώς προβάλλει με επιτυχία την εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας και του σύγχρονου Έλληνα στις χώρες του Αραβικού κόσμου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, 27/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...