Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

14 Νοεμβρίου 2008 Κώστας Καραμανλής: « Κάποιοι δηλώνουν ότι έχουν μαγικές λύσεις και ότι τάχα δεν μπορεί να τις βρει η κυβέρνηση. Είναι πρωτίστως (αλλ’ όχι μόνον) εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι "η οικονομική κρίση τάχα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μόνο ένα άλλοθι της Κυβέρνησης"»


«Κάποιοι εμφανίζονται με "πακέτα" υποσχέσεων, ακοστολόγητα και ανεφάρμοστα. 
Κάποιοι προσποιούνται ότι παρέχουν "υπηρεσίες υποδείξεων" και επιδίδονται σε ευχολόγια. 
Κάποιοι δηλώνουν ότι έχουν μαγικές λύσεις και ότι τάχα δεν μπορεί να τις βρει η κυβέρνηση.Είναι πρωτίστως (αλλ’ όχι μόνον) εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι "η οικονομική κρίση τάχα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μόνο ένα άλλοθι της Κυβέρνησης".
 Είναι εκείνοι που δεν νοιάζονται για λύσεις, αλλά μόνο για τις εντυπώσεις της στιγμής. Είναι οι διαχρονικοί δημαγωγοί, οι εκφραστές της αντίδρασης και της καθήλωσης»
«Η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί και δεν πρόκειται να ακολουθήσει πρακτικές ανέξοδου και κοινωνικά ανώφελου λαϊκισμού».
 «Δεν παίζουμε ούτε σε βάρος του τόπου, ούτε σε βάρος των πολιτών. Έχουμε ξεκάθαρη αντίληψη των αδυναμιών, αλλά και των δυνατοτήτων της οικονομίας μας. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Καταλαβαίνουμε τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που αισθάνονται πιο έντονη την πίεση του διεθνούς περιβάλλοντος. Καταλαβαίνουμε τον άνεργο, αλλά και τον πολίτη που φοβάται για τη δουλειά του»
«Μπροστά στην κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας, ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να επιδίδεται στην καλλιέργεια εφήμερων εντυπώσεων. Ρόλος της κυβέρνησης είναι να αποφασίζει με σύνεση, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, συνυπολογίζοντας όλα τα ενδεχόμενα. 
Ρόλος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είπαμε και αυτό κάνουμε.
 Η Κυβέρνηση προχωρά με ρεαλιστικό σχέδιο, με ισχυρή βούληση, με πραγματική κοινωνική ευαισθησία. 
Διανύει μαζί με τους πολίτες, βήμα-βήμα, τη δύσκολη αυτή περίοδο κρατώντας όμως σταθερά, γερά το τιμόνι της πορείας του τόπου. Προχωρούμε με υπευθυνότητα. Κυρίως, προχωρούμε με έναν τρόπο που εγγυάται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς όμως να υποθηκεύεται το αύριο»
Κωνσταντίνος Καραμανλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...