Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

28 Νοεμβρίου 2008 Κ. Καραμανλής: «Όχι» στην εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων


«Η εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων θα συνιστούσε τεράστιο στρατηγικό λάθος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, για την Ολυμπιακή και τα λιμάνια.
Ειδικότερα για το λιμάνι του Πειραιά, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σύμβαση που υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας στη χώρα μας, είναι καθοριστικής σπουδαιότητας. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και, ίσως, τη μοναδική επένδυση τέτοιας έκτασης, που πραγματοποιείται διεθνώς, στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σηματοδοτεί -πρόσθεσε- ένα καινούριο κεφάλαιο στη διμερή συνεργασία, με μια μεγάλη οικονομική δύναμη. Ενισχύει την πολιτική θέση της Ελλάδας, ενισχύει την οικονομία μας σε τομείς, που πλήττονται ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη αυτή συγκυρία. Είναι σταθμός στη μετεξέλιξη της Ελλάδας σε γέφυρα Ανατολής και Δύσης».
Αναφερόμενος στην Ολυμπιακή, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι από την προωθούμενη λύση «οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα συνολικό όφελος, που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ το χρόνο». Επιπλέον, τόνισε ότι τα σημερινά ελλείμματα μπορούν να μετατραπούν σε χρήματα υπέρ των νοσοκομείων, των σχολείων και της κοινωνικής 
«Όποιος πραγματικά νοιάζεται για στέρεες πολιτικές κοινωνικής προστασίας, αναλαμβάνει το κόστος, που χρειάζεται, για την εξοικονόμηση των αναγκαίων πόρων. Η άσκηση πραγματικά κοινωνικής πολιτικής απαιτεί, πρώτα απ' όλα, υπεύθυνες και τολμηρές αποφάσεις. Ο καθένας οφείλει να κάνει τις επιλογές του», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Η θέση που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα της Ολυμπιακής ήταν ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός, ότι οι απόδημοι προτιμούν την ΟΑ, έχει τους πιο πιστούς επιβάτες και είναι από τις ασφαλέστερες διεθνώς».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...