Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

9 Νοεμβρίου 2007 Κώστας Καραμανλής: Οι «κρυφές ατζέντες» τα «κρυφά χρέη», τα «κρυφά βιβλία» ήταν πρακτικές άλλων εποχών και άλλων κυβερνήσεων. Ελπίζω να το θυμάστε!

Οι «κρυφές ατζέντες», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα «κρυφά χρέη», τα «κρυφά βιβλία» ήταν πρακτικές άλλων εποχών και άλλων κυβερνήσεων.
Ελπίζω να το θυμάστε!
Ήταν πρακτικές που μετέφεραν τα προβλήματα του χτες στο σήμερα, πρακτικές που ωραιοποιούσαν καταστάσεις αποκρύπτοντας υπαρκτά, μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.
Σε όλα αυτά μπαίνει οριστικά τέλος.
Στόχος και δέσμευσή μας είναι η πλήρης δημοσιονομική εξυγίανση. 
Υπαγορεύεται άλλωστε όχι μόνο από το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά και από τις πραγματικές ανάγκες της Οικονομίας μας.
Στόχος και δέσμευσή μας είναι η διασφάλιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης σ’ ολόκληρη τη Χώρα και σ’ όλους τους τομείς. Στόχος και δέσμευσή μας είναι η εδραίωση πραγματικά κοινωνικού κράτους, η αύξηση του κοινωνικού μερίσματος και η δικαιότερη κατανομή του, η αύξηση της απασχόλησης και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η στήριξη εκείνων που έχουν πραγματικά μεγαλύτερη ανάγκη.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει γίνονται πραγματικότητα.
Επαναλαμβάνω όμως: για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, χρειάζεται πραγματικά ισχυρή Οικονομία· χρειάζεται πλήρης δημοσιονομική εξυγίανση· χρειάζονται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που παράγουν όφελος για όλους· χρειάζονται δύσκολες, επίμονες και υπεύθυνες προσπάθειες, ώσπου να μηδενίσουμε τα ελλείμματα και να μειώσουμε τα χρέη.
Ο δρόμος μπροστά μας –το έχω πει και το επαναλαμβάνω- είναι ανηφορικός.
Κι αυτό δεν το κρύψαμε ούτε προεκλογικά ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις μας.
Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που απαιτεί υπεύθυνες πολιτικές· απαιτεί συνέχιση της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής που ξεκινήσαμε.
Αυτό είπαμε και αυτό κάνουμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, με βαθιά συναίσθηση πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης.
Αφήνουμε στους άλλους το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. 

Κρατάμε το χρέος της πολιτικής προς τους πολίτες, προς την πατρίδα μας, το χρέος στην κοινωνία, σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...