Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

15 Νοεμβρίου 2008 Μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης στους αγρότες εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής


"Η κυβέρνηση απαντά στις πραγματικές ανάγκες"

"Η κυβέρνηση απαντά στις πραγματικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών με κοινωνική ευαισθησία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. O ανέξοδος λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων της Κοζάνης. Επίσης, παρουσίασε μία δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών.
«Η πλειοδοσία, ειδικά αυτή την ώρα, είναι απόδειξη πολιτικού καιροσκοπισμού, απόδειξη δημαγωγίας και ανευθυνότητας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής παρουσίασε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και αφορούν την εθνική οικονομία αλλά και κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά. 
Στόχος είναι η μείωση των διατραπεζικών επιτοκίων και άρα η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια και τις επιχορηγήσεις επιχειρηματιών. «Ασκήσαμε, ασκούμε και θα ασκήσουμε κάθε αναγκαία παρέμβαση για την επίτευξη χαμηλών επιτοκίων και για τον αποκλεισμό καταχρηστικών όρων από τις τράπεζες», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είπε ότι όχι μόνο δεν θα επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες, αλλά θα εξασφαλίσουν 500 εκατομμύρια ευρώ για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και τις δημόσιες επενδύσεις.

Τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία επιτείνονται από την οικονομική κρίση και είπε πως το μεγαλύτερο, είναι η ανεργία. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ θα δημιουργηθούν 50.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου και άλλες 140.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2009.
«Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας μέχρι σήμερα επιδεικνύει ισχυρότερες αντοχές έναντι της κρίσης σε σχέση με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ακόμη, ο Κώστας Καραμανλής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η προοπτική της οικονομίας μας είναι πολύ καλύτερη. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στη μεταρρυθμιστική στρατηγική που ακολουθούμε. Την ήπια δημοσιονομική προσαρμογή. Την αναπτυξιακή πολιτική που έφερε μεγάλες επενδύσεις. Την εξαγωγική πολιτική μας. Την προώθηση μεγάλων δημόσιων έργων σε ολόκληρη τη χώρα. Τις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που ανοίγουν το δρόμο για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι όχι μόνο να περιφρουρήσουμε όσα, όλες και όλοι μαζί, με θυσίες έχουμε πετύχει, αλλά να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας.
Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «όλοι μαζί, προτάσσοντας τα μείζονα που μας ενώνουν, βάζοντας πάνω από καθετί άλλο το συμφέρον του τόπου και των πολιτών, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στα έργα που έγιναν και γίνονται στο νομό Κοζάνης από την κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι από το Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα, στο τρίτο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας εντάχθηκαν 107 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 106 εκ. ευρώ:
-στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ εντάχθηκαν 480 έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 80 εκ. ευρώ.
-στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ εντάχθηκαν 36 έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,5 εκ. ευρώ.
-υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται 270 ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ.
-επαναδημοπρατήθηκε και ήδη κατασκευάζεται ο κάθετος άξονας της Εγνατίας ββΝίκη- Φλώρινα - Κοζάνηββ. Το τμήμα Φλώρινα-Κοζάνη ολοκληρώνεται μέσα στο 2008.
-εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ οι μελέτες για την κατασκευή του οδικού άξονα Κοζάνη-Λάρισα.
-τα έργα για τις υποδομές του αγροτικού τομέα την τέταρτη προγραμματική περίοδο για την Δυτική Μακεδονία, ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ και είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το Γβ ΚΠΣ.
-στα Νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας ολοκληρώθηκαν οι νέες πτέρυγες και ο εξοπλισμός τους.
-προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες παραχώρησης από τη ΔΕΗ 5.000 στρεμμάτων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και άλλων 1.500 στρεμμάτων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας. Το καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα διαθέσει τα αγροτεμάχια σε νεοεισερχόμενους αγρότες.-
Κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στο κτίριο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, όπου έγινε και συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων, μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...