Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Καραμανλής: Και η νομιμότητα δεν ξεχωρίζει κανέναν. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται.


Σήμερα οτιδήποτε δημιουργεί σκιά παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Σήμερα οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές. Έως σήμερα, ούτε υποβλήθηκε ούτε –πολύ περισσότερο- απορρίφθηκε οποιοδήποτε αίτημα της Δικαιοσύνης προς τη Βουλή. Και αυτό οφείλετε να το αναγνωρίσετε.
Σήμερα τίποτε δεν συγκαλύπτεται. 

Σήμερα δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, δεν συμβιβαζόμαστε με κανέναν, όποιος κι αν είναι, σ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται, ό,τι κι αν ψηφίζει. 
Η διαφάνεια και ο σεβασμός του δημόσιου χρήματος είναι βασική αρχή και προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης. Προωθήθηκαν στην κατεύθυνση αυτή και συνεχίζουν να προωθούνται σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. 
Σε κάποιες περιπτώσεις –το έχω αναγνωρίσει ήδη από την πρώτη στιγμή- μπορεί, πράγματι, να αργήσαμε να κινηθούμε. 

Οφείλετε, όμως, να αναγνωρίσετε και εσείς πως, όπου υπήρξε ζήτημα, όπου υπήρξε υπόνοια, υπήρξε άμεση παρέμβαση. 
Οφείλετε να αναγνωρίσετε πως ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για την εμπέδωση της διαφάνειας σε όλη την έκταση και όλα τα επίπεδα του Δημοσίου. 

Το αποδείξαμε και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε. 
Δεν ανέχθηκα και δεν πρόκειται να ανεχθώ καμία σκιά, καμία πράξη, καμία συγκάλυψη, που αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

 Δεν ανέχθηκα και δεν πρόκειται να ανεχθώ, σε καμία περίπτωση, καταστάσεις ανομίας, αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας.
Και να προσθέσω και κάτι ακόμη: εστίες διαφθοράς, εστίες ανομίας, εστίες ανυπακοής στους νόμους δεν γίνονται ανεκτές· είμαστε μετωπικά αντίθετοι. Είναι μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο χτες και το σήμερα. Είμαστε αποφασισμένοι. Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη, είναι ισχυρή, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυταπάτες ας μην έχει κανένας. 
Και η νομιμότητα δεν ξεχωρίζει κανέναν.
Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...