Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

21 Μαΐου 2009 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

 21 Μαΐου 2009 
«Η διατήρηση της απασχόλησης και ο περιορισμός της ανεργίας αποτελούν βασική προτεραιότητα στο συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε  τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ΟΑΕΔ «βασικό μοχλό» στο Εθνικό Σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για τις πολιτικές και τις δράσεις του Οργανισμού και συνομίλησε με άτομα που συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης.

Τον κ. Καραμανλή συνόδευσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η υφυπουργός Σοφία Καλατζάκου, ενώ ο ίδιος, στη δήλωσή του, αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για την απασχόληση, λέγοντας: «Το Εθνικό Σχέδιο που έχουμε εκπονήσει και ήδη εφαρμόζουμε για το σκοπό αυτό, με συνολικό ύψος 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αφορά 1.350.000 εργαζόμενους και ανέργους. Ενας από τους βασικούς μοχλούς υλοποίησης του Σχεδίου αυτού είναι ο ΟΑΕΔ, που φέτος θα δαπανήσει πάνω από 1,6 δισ. ευρώ, σε δεκάδες δράσεις για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες».


Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι οι πρώτες 120.000 θέσεις δουλειάς -από τις 200.000 που θα δημιουργηθούν φέτος- είναι ήδη ανοιχτές και ότι πάνω από 10 προγράμματα απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης είναι σε εξέλιξη.
«Η έγνοια μας δεν είναι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον», «Διαμορφώνουμε σήμερα τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε με αξιώσεις στην κούρσα που θα ξεκινήσει μετά την κρίση. Επενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην κατάρτιση και την επανακατάρτιση, δίνοντας έμφαση σε νέα επαγγέλματα που σίγουρα θα έχουν ζήτηση αύριο. Χρηματοδοτούμε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, που διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο για τις νέες και τους νέους μας. Ενα τέτοιο πρόγραμμα προηγμένης τεχνολογίας, με τρισδιάστατα συστήματα προσομοίωσης, διδάσκεται εδώ στον ΟΑΕΔ».


Ο ίδιος μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στο εργαστήριο αυτό, το οποίο έχει δυνατότητα απεικόνισης 41 ειδικοτήτων. Με τη χρήση γυαλιών τρισδιάστατης προβολής οι μαθητές και των 53 σχολών του οργανισμού εκτελούν εργασίες πάνω σε πραγματικές συνθήκες, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, ο οποίος παρακολούθησε σχετική επίδειξη.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επένδυση στη γνώση, στις νέες τεχνολογίες, στη νέα γενιά, είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση, χωρίς πάντως να την κατονομάσει: «Κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στα κούφια λόγια και στις ανεύθυνες υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας. Έργο που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα, που θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...