Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Κώστας Καραμανλής: «Στα πεντέμισι χρόνια που είμαι πρωθυπουργός ούτε συγκυβέρνησα ούτε συγκυβερνώ με κανένα. »

– Οπως θυμάστε, βγήκατε το 2004 και με το σύνθημα ότι θα καθαρίσετε τη διαπλοκή, σαν εμπόδιο στον τόπο. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι η διαπλοκή γιγαντώθηκε από τότε. Ηταν λάθος μάχη; Ηταν πιο ισχυρή η διαπλοκή απ’ ό,τι περιμένατε, πώς το βλέπετε τώρα με την ωριμότητα των 5 ετών;
– Πιστεύω ότι η Κομισιόν έκανε τότε ένα σοβαρό λάθος. Σοβαρό λάθος.
– Που απέρριψε τον βασικό μέτοχο;
– Αυτός είναι ένας αγώνας που πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός. Δεν τελειώνει ποτέ και φαντάζομαι ότι δεν τελειώνει πουθενά στον κόσμο.
 Και δεύτερον: Ναι, πρέπει να γίνουν πολλά, αλλά πάντως στα πεντέμισι χρόνια που είμαι πρωθυπουργός ούτε συγκυβέρνησα ούτε συγκυβερνώ με κανένα.
– Εκείνη την περίφημη φράση περί νταβατζήδων θα την ξαναλέγατε ή όχι;
– Ναι, αλλά θέλει διαρκή μάχη, διαρκή καθημερινή μάχη.
– Θέλω να σας ρωτήσω για το θέμα του ΛΑΟΣ, υπάρχει συζήτηση για το εάν υπήρχε ποτέ περίπτωση να συγκυβερνήσετε με το ΛΑΟΣ;
– Καμία. Και σας το λέω γιατί είναι θέμα αρχής. Εγώ με άκρα, και μάλιστα του ανεύθυνου λαϊκισμού, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστώ.
– Θα μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας σε μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας;
– Θεωρητικά ναι, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν οι ουσιαστικές, οι πραγματικές προϋποθέσεις, οι υπαρκτές προϋποθέσεις στην ελληνική πραγματικότητα. Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να έχει πολύ ξεκάθαρη πολιτική και να είναι απόλυτα αποφασισμένη να προχωρήσει στις πολιτικές που απαιτούνται. Εξαιρετικές πολιτικές κάτω από εξαιρετικές περιστάσεις. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτά μπορούν να γίνουν σε κυβερνήσεις που θα προκύψουν μέσα από παζάρια και διαπραγματεύσεις.
14 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...