Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η Φορολογική Μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή

Η φορολογική μεταρρύθμιση προωθήθηκε για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους
Βασίστηκε στην απλοποίηση του συστήματος της άμεσης φορολογίας και την προγραμματισμένη σταδιακή μείωση των συντελεστών άμεσης , φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το ( 35% στο 25%)   και τα μεσαία εισοδήματα (από το 35-40% στο 25%).
 Για τα χαμηλά εισοδήματα επελέγη η αύξηση του αφορολογήτου ορίου ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι τυχόν φορολογικά μέτρα που θα απαιτούνταν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής , δεν θα αναιρούσαν τις προγραμματισμένες μειώσεις των συντελεστών της άμεσης φορολογίας .
Οι προγραμματισμένες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών εφαρμόστηκαν με συνέχεια και συνέπεια
Όποτε χρειάστηκαν επιπλέον έσοδα για να ενισχυθεί η δημοσιονομική προσαρμογή υπήρξε προσφυγή στην αύξηση του ΦΠΑ , (2005), στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων και στη διεύρυνση (2006) της φορολογικής βάσης (2008).
Επιπλέον εισήχθη για πρώτη φορά ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές το χαμηλό τέλος , , ακίνητης περιουσία ΤΑΠ με ποσοστό 0,1% ενώ καταργήθηκε ο φόρος κληρονομιών και γονικών παροχών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...