Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

7 Νοεμβρίου 2008 Αυστηρό μήνυμα Κ. Καραμανλή στις τράπεζες


«Σε συνθήκες κρίσης όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και όλοι πρέπει να αναδείξουν και την κοινωνική τους ευθύνη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες

«Δεν επιτρέπονται συμπεριφορές που στρέφονται κατά της κοινωνίας και γενικότερα του οικονομικού συμφέροντος της χώρας. 
Η κυβέρνηση αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει» πρόσθεσε.
 «Σε συνθήκες κρίσης όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και όλοι πρέπει να αναδείξουν και την κοινωνική τους ευθύνη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
 «Η ένταξη στο σχέδιο (σ.σ. για την ενίσχυση της ρευστότητας) είναι εθελοντική αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μετακυλήσει στους δανειολήπτες τις επιπτώσεις των δικών του αποφάσεων.
 Δεν επιτρέπονται συμπεριφορές που στρέφονται κατά της κοινωνίας και γενικότερα του οικονομικού συμφέροντος της χώρας.
 Και θέλω να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνηση αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει».
 Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι τραπεζικοί παράγοντες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. 
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας και διευκρίνισε ότι αφορά τους οικονομικά ασθενέστερους και όχι τις τράπεζες. 
«Η ρευστότητα αφορά τους πολίτες και όχι τις τράπεζες, οι τράπεζες είναι το όχημα να μεταφερθεί η ρευστότητα. Αυτούς στηρίζουμε κι όχι τους τράπεζες. Το σχέδιο δεν πηγαίνει στους τραπεζίτες όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Απόδειξη αυτού είναι ότι δεν σπεύδουν να το εκμεταλλευθούν οι τράπεζες. Αν δεν διοχετευθούν τα κεφάλαια που προβλέπουμε με το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας αυτό θα είναι σε βάρος του τόπου, δεν μπορεί να μετακυλιστεί το κόστος στους πολίτες».
 Πάντως, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλα μέτρα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες, ειδικά για τους ασθενέστερους. 
«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθωρια ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να είναι οι ελάχιστες δυνατές για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...