Σάββατο 12 Μαΐου 2018

24 Μαΐου 2009 Κώστας Καραμανλής: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πως δεν τολμά να πάρει θέση στα μεγάλα ζητήματα που εγείρει η παγκόσμια κρίση. Κινείται, τελικά, στο απόλυτο κενό

Τη δέσμευσή του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και την όσο πιο ανώδυνη έξοδο της χώρας από αυτή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας  σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη. Ο Κώστας Καραμανλής υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό και έλλειψη ρεαλιστικής πολιτικής, ενώ επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για το υπέρογκο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δημοσιονομικό χρέος που άφησαν πίσω τους.

"Άμεση προτεραιότητά μας -στις δύσκολες αυτές ώρες- είναι οι τομείς και οι κλάδοι που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Αυτά διαμορφώνουν την ατζέντα μας. Αυτά καθορίζουν το σχεδιασμό μας. Και όλα αυτά απαιτούν πλατιά συμμετοχή στα κοινά. Η Οικονομία είναι σήμερα η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση", δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του.
Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα, δίνοντας έμφαση στου δημοσιονομικό χρέος, το οποίο και απέδωσε στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
"Το πιο βαρύ φορτίο είναι το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ήταν στο 30% το ’81, και το έφτασαν στο 100% το 2004" είπε ο Κώστας Καραμανλής και συνέχισε και για το θέμα της ανεργίας, λέγοντας πως "ήταν στο 3% το ’81 και το έφτασαν στο 11,3%, το 2004".
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό, η οποία αν και υπεύθυνη, όπως τόνισε για τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε, εξακολουθεί να υπόσχεται λύσεις χωρίς ωστόσο να εξηγεί με ποιό τρόπο θα επιτευχθούν αυτές.
"Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν «βάρβαρους» όλους τους Έλληνες που δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ" είπε ο Καραμανλής , καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για βουλιμία της εξουσίας και ανεύθυνη στάση που βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας.
"Η αξιωματική αντιπολίτευση φοβάται να αρθρώσει συγκεκριμένο λόγο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πως δεν τολμά να πάρει θέση στα μεγάλα ζητήματα που εγείρει η παγκόσμια κρίση. Αποδεικνύει πως δεν έχει εφαρμόσιμες προτάσεις, για κανένα από τα προβλήματα του Τόπου. Αποδεικνύει πως δεν μπορεί να πάρει δύσκολες, απόλυτα αναγκαίες, αποφάσεις. Κινείται, τελικά, στο απόλυτο κενό" είπε ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιλογή της κυβέρνησης μπροστά στην οικονομική κρίση είναι ξεκάθαρη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αναγκαίες αποφάσεις από φόβο για το πολιτικό κόστος... Στα κούφια λόγια, απαντούμε με απτά αποτελέσματα.
Ο Καραμανλής στην ομιλία του έκανε εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις που συντελέστηκαν το τελευταίο διάστημα τόνισε την ανάγκη εξυγίανσης του ΟΣΕ. Επίσης μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είπε πως η κυβέρνηση προετοιμάζει τη δημιουργία αυτόνομου Λυκείου αλλά και την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος.
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των "ανακλαστικών" της κυβέρνησης στη χρηματοπιστωτική κρίση λέγοντας πως "η ΝΔ ήταν από τους πρώτους που ανέπτυξαν στέρεο σχέδιο εξόδου από την κρίση".
"Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν στην Ευρώπη οι χρηματοπιστωτικοί κραδασμοί, η κυβέρνηση έδειξε ισχυρά ανακλαστικά, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Ήμασταν από τους πρώτους που εγγυηθήκαμε όλες τις καταθέσεις, αποτρέποντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ήμασταν από τους πρώτους που προωθήσαμε πρόγραμμα ρευστότητας της οικονομίας, αντιμετωπίζοντας ανεύθυνες αντιπολιτευτικές επιθέσεις",ανέφερε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Η πολιτική της κυβέρνησης, επισήμανε ο Κώστας Καραμανλής, κινήθηκε και κινείται σε τρεις άξονες.
Ο πρώτος άξονας είναι:
Η ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και η στήριξη της απασχόλησης.
O Δεύτερος άξονας: Η στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας.
"Εφαρμόζουμε συγκροτημένα πλαίσια μέτρων για τον Τουρισμό, τις εξαγωγές, την κατασκευαστική δραστηριότητα. Δρομολογήσαμε -και δρομολογούμε- πρωτόγνωρης έκτασης προγράμματα για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων" είπε ο Καραμανλής ανακοινώνοντας ότι μπαίνει σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομίας, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε ποτέ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φτάνει το 1 δισεκατομμύρια 300 εκ. ευρώ.
Τέλος ο τρίτος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής είναι τα δημοσιονομικά.
"Προχωρούμε, με δύσκολες αποφάσεις, στην εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, στη μείωση των κρατικών δαπανών, στην αντιμετώπιση χρόνιων αδυναμιών' είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε πως ταυτόχρονα εντείνεται η μάχη απέναντι στη φοροδιαφυγή.
Τέλος στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για ακόμη μια στη διεθνή οικονομική κρίση τονίζοντας ότι σε αυτή τη διεθνή συγκυρία απαιτείται να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο, οι επιπτώσεις της κρίσης και ταυτόχρονα όπως επισήμανε "να τολμήσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο Τόπος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του στις εκδηλώσεις του star forum.

  Εθνικό συναγερμό σήμανε ο τελευταίος πατριώτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με μία ιστορική ομιλία του Ο πρώην πρωθυπουργός γκρέμισε ...